Les entitats donen 10.000 euros a Apotecaris Solidaris per a la compra de medicaments 

El Patronat de la Fundació Sa Nostra, amb la col·laboració de CaixaBank, ha aprovat la donació de 10.000 euros a favor d’Apotecaris Solidaris. L’objectiu és contribuir a l’accés als recursos necessaris per a l’atenció de la població ucraïnesa arran del conflicte bèl·lic.

Aquests doblers permetran a l’ONG balear comprar productes des del propi terreny “un fet que multiplicarà el valor econòmic d’aquesta aportació”, ha explicat la presidenta d’Apotecaris Solidaris, Cristina Mataró, qui ha afegit que “les contribucions econòmiques a la nostra entitat i altres organitzacions que atenen sol·licituds de suport a la zona de conflicte permeten respondre de manera més eficient a les necessitats de la població”. 

Amb iniciatives solidàries com aquesta la Fundació Sa Nostra reafirma el seu compromís a defensar els drets socials i ajudar als col·lectius més vulnerables i necessitats de la nostra societat. “Hem reaccionat i volem també contribuir a la causa, aportant el nostre granet de sorra amb aquesta donació que es canalitzarà a través d’Apotecaris Solidaris. Un gest que cerca ajudar a pal·liar els efectes d’un desastre humanitari que requereix de tota la col·laboració i la solidaritat per part de la societat” ha afirmat Jaime Canudas, president de la Fundació Sa Nostra. 

Des que va esclatar la guerra, el passat 24 de febrer, Apotecaris Solidaris ha activat el seu protocol d’emergència i ha realitzat tres enviaments per valor de més de 50.000 euros cap a Ucraïna. El primer enviament humanitari va tenir lloc el passat 26 de febrer quan van sortir des de la base aèria de Torrejón d’Ardoz 3.600 quilos amb material sanitari de protecció, com màscares quirúrgiques, higièniques, material de desinfecció i gel hidroalcohòlic. El 2 de març es realitzà un segon enviament amb medicaments bàsics amb més de 1.100 kg d’analgèsics, antiinflamatoris, antibiòtics i sèrums. El tercer enviament sortí el 7 de març cap a Ucraïna amb 900 quilos amb medicaments antibiòtics, material sanitari com benes, torniquets i agents hemostàtics per a facilitar la coagulació. 

Apotecaris Solidaris també inicià el passat 4 de març una intervenció d’acció humanitària directa a Ucraïna, concretament a la regió de Poltava, on va atendre 8.600 persones desplaçades per la guerra, el 65% d’elles dones i infants. Els varen repartir paquets nutricionals per a menors, kits de dignitat específics per a dones, a banda de mantes i roba d’abric. 

Davant la creixent ona de solidaritat, Apotecaris Solidaris fa una crida a la ciutadania perquè no es realitzin recollides de medicaments que hagin sortit del canal farmacèutic i que no compleixin les normes europees de qualitat. 

La ciutadania pot col·laborar amb l’ONG a través de les guardioles repartides per totes les farmàcies de les illes i amb aportacions econòmiques a un compte bancari.

Donacions Solidàries a Ucraïna ES86-2100-8634-2702-0000-8067