Una experiència gastronòmica que celebra el Nadal mentre dóna suport a projectes socials amb impacte en la comunitat.
El Restaurant Pop-Up és una proposta solidària que combina l’alta gastronomia i la màgia del Nadal per crear una experiència única. Durant diversos dies de desembre, els comensals podran gaudir d’un menú exclusiu que celebra els sabors locals mentre contribueixen a projectes socials que marquen la diferència, com la formació professional i la inclusió social.
Aquest restaurant temporal obrirà les seves portes a Can Tàpera, seu de la Fundació Sa Nostra, els dies 10 al 13 i del 17 al 20 de desembre, amb un únic servei diari a les 14:00 hores. Amb 30 places disponibles per dia, els comensals podran gaudir d’un menú degustació de 6 plats, amb un cost de 45 euros per persona.
Gabriel Lladó, president de la Fundació Sa Nostra, ha expressat que «la unió entre l’alta gastronomia i la responsabilitat social és un clar exemple de com podem marcar la diferència mentre gaudim de moments especials». Lladó també ha destacat l’esperança que la comunitat mallorquina s’hi sumi per donar suport a causes socials que realment tenen un impacte significatiu a les nostres comunitats.
Maria Antònia Fullana, directora general de Mater, ha afirmat: «gràcies a aquestes oportunitats que ens brinda la Fundació Sa Nostra, podem participar de noves experiències de cuina efímera, una pràctica que ens permet créixer com a professionals de manera holística i treballar a llocs diferents». Fullana ha valorat molt positivament «les grans aliances entre entitats que tenen en la persona el centre de tota la seva acció i formació, tant en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual com de la salut mental».
D’altra banda, Alfons Suárez, gerent de l’Associació Gira-Sol i president de 3 Salut Mental, ha destacat que «és una iniciativa amb cor i ànima, que ajuda a donar visibilitat a la salut mental, a lluitar contra l’estigma que pateixen les persones diagnosticades i a difondre la importància dels nostres programes de formació». «Visibilitzar, conscienciar i sumar per millorar la societat. Aquest és el camí», ha afegit.
El restaurant estarà liderat pels professors i alumnes de la Formació Dual de Cuina de Mater, un programa que combina aprenentatge pràctic amb experiències reals al sector per preparar els estudiants per a la seva inserció laboral. La Formació Dual és un dels serveis oferts per l’entitat Mater, obra de les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia fundada l’any 1964. Des de llavors, brinda suports a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament al llarg de tota la seva trajectòria vital. Compta també amb un Centre Especial d’Ocupació amb l’objectiu de generar oportunitats de feina i formació, fonamentalment en els àmbits de l’hoteleria, la restauració o la producció ecològica.
Per la seva part, Gira-Sol durà terme el servei de sala amb els professors i alumnes de la Formació Dual de Bar i Restaurant de Girasol, un programa que combina aprenentatge pràctic amb experiències reals al sector per preparar els estudiants per a la seva inserció laboral.
A més, l’experiència estarà complementada amb una acurada selecció de vins de José Luis Roses, qui també ha aportat el seu coneixement en el maridatge per enaltir cada plat.
Aquesta proposta gastronòmica representa una fusió entre la cuina local amb tocs exòtics, perfecta per donar la benvinguda a les festes nadalenques. Tots els ingredients utilitzats són de temporada i de proximitat.
Per fer les reserves es pot contactar amb la Fundació Sa Nostra a través de l’adreça de correu electrònic fundacio@fundaciosanostra.es o al telèfon 971 595 980, en horari de 10.30 a 13.30 hores.