L’emblemàtic esdeveniment acollirà les actuacions de Capella Mallorquina i Cap pela

Un any més, la Fundació Sa Nostra en col·laboració amb CaixaBank impulsa un dels concerts més esperats a l’estiu musical mallorquí: el Concert al Torrent de Pareis. Enguany el recital tindrà lloc el diumenge, 3 de juliol, a les 17. 30 hores. Es tracta d’un concert gratuït i a l’aire lliure.

“Esperam, com cada any, reunir centenars de mallorquins per gaudir d’aquesta cita de referència dins l’agenda musical balear” ha explicat el president de la Fundació Sa Nostra,  Jaime Canudas, qui ha afegit que “des de la Fundació ens sentim orgullosos d’impulsar una iniciativa cultural tan emblemàtica com és el Concert del Torrent de Pareis, amb més de mig segle de vida i amb una acollida excel·lent per part de les famílies, amics i persones de l’illa que ens acompanyen edició rere edició”.

Fa 38 anys que la Fundació Sa Nostra organitza i promou el Concert al Torrent de Pareis. Una iniciativa del pintor Josep Coll Bardolet, l’any 1964, per difondre la música de coral arreu de Mallorca.

“Cada primer diumenge de juliol els mallorquins tenen una cita al Torrent de Pareis, un enclau privilegiat amb una acústica natural inigualable. Sens dubte, el millor escenari per gaudir d’una experiència inoblidable amb bona música i bones veus” ha afirmat Canudas.

En aquesta edició pujaran a l’escenari les formacions musicals Capella Mallorquina i Cap pela les quals delectaran al públic assistent amb un programa eclèctic amb cançons tradicionals mallorquines i d’altres temes contemporanis.

Capella Mallorquina, la prestigiosa coral mallorquina fundada l’any 1966 i considerada una de les institucions impulsores del moviment coral de les illes Balears, encetarà el Concert amb un tema religiós, l’Ave Maria de F. Engelhart. També interpretarà una cançó popular dels Estats Units anomenada Shenandoah i cançons populars mallorquines com el Parado de Valldemossa, Una dona llarga i prima o La Balanguera.

El segon grup vocal que també participarà al Concert és Cap Pela.  Amb un repertori cantat també íntegrament sense cap altre instrument que la veu, aquesta agrupació va néixer l’any 1994 amb un repertori que combina estils musicals com el pop, jazz o la cançó d’autor. En aquesta ocasió interpretaran temes com L’amo de Son Carabassa, Moondance, La Dama, o Everybody Hurts. Acte seguit les dues formacions vocals cantaran conjuntament els temes Let the sunshine in i Everybody needs somebody,  dirigits per José María Moreno, que posaran punt final al tradicional concert.