La Fundació Sa Nostra ofereix, un any més, un programa de cursos de formació per a adults ben complet i variat, relacionat amb diversos àmbits temàtics com història de l’art, cinema, música, escriptura creativa o noves tecnologies. Amb iniciatives com aquesta, la Fundació Sa Nostra, amb el suport de CaixaBank, aposta per l’educació en totes les edats com una bona manera per l’enriquiment cultural i desenvolupament de totes les potencialitats de les persones a través de la formació. 

En aquesta edició, la Fundació ofereix una oferta renovada amb 18 cursos que pretenen fomentar l’interès per la cultura alhora que el coneixement del nostre passat i llegat artístic. Uns cursos dirigits a persones de totes les edats inquietes i curioses, amb ganes d’aprendre, de viure i compartir experiències significatives amb altres alumnes. 

El president de la Fundació Sa Nostra, Jaime Canudas, reitera la importància de l’oferta educativa que s’imparteix al centre que “té com a finalitat respondre a les necessitats i demandes formatives de les persones adultes al llarg de la seva vida. D’aquesta forma, poden continuar desenvolupant les seves capacitats, poden ampliar els seus coneixements i millorar les seves competències per al seu desenvolupament personal”.

Un claustre de professors experts en les diverses matèries que s’imparteixen són els encarregats de guiar el coneixement i entusiasme dels alumnes.

Entre les novetats que presenta el programa formatiu 2022-2023 cal destacar l’organització d’un viatge a Egipte en el marc del curs d’egiptologia impartit per la Dra. Pilar Pujol. També l’assistència a la representació d’una obra d’òpera al Teatre Principal de Palma o a un altre centre cultural fora de Mallorca, de la mà del director musical Francesc Bonnín. Així mateix s’estrena el curs “Comprenent l’Edat Mitjana a través del cinema” a càrrec de l’historiador Francisco de Asís Maura. 

Per acompanyar als adults a superar la bretxa digital s’oferirà el curs “El món a les teves mans” dirigit per Joan I. Roig amb l’objectiu de dotar als alumnes dels coneixements i habilitats mínimes i necessàries per desenvolupar-se en el món de les noves tecnologies. S’ensenyarà el funcionament d’internet, telèfons mòbils i l’ús de les principals aplicacions d’ús personal i per fer gestions i tràmits en l’Administració. 

La comissària d’art i periodista cultural Pilar Rubí impartirà una formació sobre arquitectura contemporània i serà l’encarregada de guiar els alumnes en els “Itineraris arquitectònics a la Ciutat” que tindran lloc de l’octubre al desembre de 2022. En l’àmbit musical, el musicòleg Pere Estelrich dirigirà un curs  monogràfic sobre les Simfonies de Beethoven, mentre que el pianista Magí Garcías oferirà el curs “Un viatge a través del segle XX amb el piano com a vehicle”.

Els cursos per adults es duran a terme entre l’octubre de 2022 i el juny de 2023 a la seu de la Fundació Sa Nostra de Palma i les places són limitades. El termini de matriculació és del 3 al 7 d’octubre de 2022. La modalitat presencial serà a les instal·lacions del Centre de Cultura de “Sa Nostra” en el carrer Concepció, 12 de Palma de 10.30 h a 13.30 h. També es pot fer la inscripció de manera telemàtica enviant un correu electrònic a fundacio@fundaciosanostra.es Per a més informació es pot telefonar al 971 595 980 de dilluns a divendres d’11 a 14 h i de 17 a 20 hores o consultar la plana web www.fundaciosanostra.es