Cursos per adults 2022-2023

Nova edició dels cursos per a adults de la Fundació Sa Nostra. Amb una oferta renovada amb les diferents àrees: cultura, història, estimulació cognitiva, cinema, música… Tot un ventall de disciplines dirigides a persones de totes les edats, inquietes i curioses, i amb ganes d’aprendre. Uns cursos guiats per un claustre de professors selecte. Perquè la formació contínua és vital! 

Descobreix els nous cursos

La Belle Époque: excessos, auge i bellesa fins a la Gran Guerra, 1914

DIJOUS de 17:00 a 18:00 h

Un curs impartit per Elena Conde. Del dia 13 d’octubre al 19 de gener de 2023.  

Descobrirem aquest període de bonança i optimisme comprès entre el final de Napoleó III i l’inici de la Gran Guerra, i que sobrepassa els límits de França.  Sorgeixen nous valors per a una societat pròspera en contínua transformació artística, tecnològica i cultural.

El món a les teves mans

DiFERENTS GRUPS I HORARIS

A càrrec de Joan I. Roig del 18 d’octubre al 21 de desembre de 2022).  

L’objectiu del curs és dotar els alumnes dels coneixements mínims i habilitats necessàries per desenvolupar-se en el fascinant món de les tecnologies de la informació. Aprendrem què és Internet, les principals aplicacions, l’ús d’aplicacions financeres i el sistema Cl@ve PIN.

Aproximació a les simfonies de Beethoven

Divendres de 12:00 a 13:00 h

Un curs de Pere Estelrich.  Del dia 28 d’octubre al 26 de maig de 2023. 

A través d’audicions molt amenes amb explicacions senzilles ens aproximarem al món simfònic beethovenià. Les sessions permetran entendre millor les 9 simfonies de Beethoven i fer que, quan es tornin a escoltar de nou, s’hi puguin trobar aspectes desconeguts i nous.

 

Passejos arquitectònics per la ciutat

curs complet

Dilluns de 17:00 a 18:00 h 

Curs impartit per Pilar Rubí. Del 17 d’octubre al 19 de desembre de 2022.

Repassarem breument la història dels estils arquitectònics i dels principals corrents arquitectònics contemporanis internacionals, per endinsar-nos en la repercussió que han tingut a Mallorca, i d’aquesta manera establir connexions amb els edificis de Palma a través de les visites comentades que s’alternaran amb cada una de les sessions teòriques a l’aula.

Taller Neuroactiva’t

 Diferents grups i horaris

Les professores Maria Teresa Tello i Macarena Sánchez conduïran aquests tallers. Es poden consultar les dates al document informatiu.

Un espai creat per a la cura de les teves funcions mentals al mateix temps que en puguis gaudir. Curs  adreçat a persones a partir de 70 anys i s’ofereix en grups reduïts. També hi ha la possibilitat de la modalitat a distància. 

 

Taller de creativitat literària i per a la redacció i formació d’un llibre

Diferents grups i horaris

Un curs de Guillem Rosselló. Del 19 d’octubre al 31 de maig de 2023 (quinzenalment).

Aprendrem a descriure els nostres sentiments, pensaments i records, per tractar de crear després els nostres propis contes, relats breus, poemes, etc. Posar en ordre un escrit amb vista a la composició d’una biografia pròpia, familiar, o un llibre de cuina, etc.

Història medieval d’Espanya (I). De la caiguda de Roma al Califat de Còrdova (s.V-X)

DIMECREs D’11 H A 12 H

Curs impartit per Pablo José Alcover. Del dia 19 d’octubre al 11 de gener de 2023.  

Coneixerem els aspectes més fonamentals de la història medieval d’Espanya. Un curs en què desmuntarem els tòpics sobre el període medieval i despertarem la curiositat pels esdeveniments que varen tenir lloc durant aquest període històric.

Comprenent l’Edat Mitjana a través del cine: deu pel·lícules per endinsar-nos en el cor de l’època medieval

Dimarts de 17.30 a 18.30 h 

Un curs a càrrec de Francisco de Asís Maura. Del dia 18 d’octubre al 17 de gener de 2023.

Reflexionarem sobre l’Edat Mitjana a través de deu pel·lícules emblemàtiques. Descobrirem els mites, llegendes, realitats i ficcions d’un període històric únic de la mà del setè art.

 

Descobrir la Palma històrica. Visites guiades (I)

curs complet

Dilluns d’11:00 h a 12:00 h

Pablo José Alcover és el conductor d’aquest curs que es durà a terme del 17 d’octubre al 19 de desembre. 

Palma és plena de tresors per descobrir. Amb aquest curs coneixerem el nostre patrimoni ric i divers. Visitarem la Seu, la Llotja, Sa Calatrava, Es Born i l’església de Sant Miquel, entre d’altres indrets.

Curs d’egiptologia: viatge a Egipte 2023

Dilluns de 18:30 a 19:30 h

Curs impartit per la Dra. Pilar Pujol. Del 14 de novembre al 6 de febrer de 2023.

Curs introductori a l’antiga civilització egípcia, seguint l’itinerari del viatge proposat per a febrer de 2023. Descobrirem el sistema de pensament egipci, identificarem el cànon artístic i coneixerem els monuments que es visitaran durant el viatge.

Un viatge a través del s. XX amb el piano com a vehicle

divendres de 12:00 a 13:00 h

Curs a càrrec de Magí Garcías. Del 4 de novembre al 19 de maig de 2023

Traçarem un recorregut pels moments creatius més rellevants a través de les obres més paradigmàtiques. La metodologia consistirà en exposicions orals complementades amb audiovisuals i concerts de les obres treballades.

Viure l’òpera! Una aproximació diferent per gaudir-ne més

curs complet

Divendres de 18:00 a 19:00 h

Un curs impartit per Francesc Bonnín. Del 27 de gener al 9 de juny de 2023.

Descobrir i créixer en el plaer de l’òpera a partir de l’enteniment i la passió és el principal objectiu d’aquest curs. Incentivar a l’assistència a representació d’òperes. Valorar cada espectacle d’òpera com a únic i irrepetible. Apreciar l’espectacle en viu.

 

Descobrir la Palma històrica. Visites guiades (II)

curs complet

Dilluns de 11:00 a 12:00 h

Pablo José Alcover és el conductor d’aquest curs que es durà a terme del 9 de gener al 13 de març de 2013.

En aquesta edició del curs seguirem descobrint els indrets més singulars de ciutat. Visitarem l’església del Socors, la del Terreno i Santa Tereseta, entre d’altres indrets de Palma.

Introducció a l’arquitectura contemporània

Dilluns de 17:00 a 18:15 h

A càrrec de Pilar Rubí. Del 9 de gener al 27 de febrer de 2023.

Amb aquest curs descobrirem els principals corrents arquitectònics internacionals a partir de 1930 a Europa, EEUU i el Japó, amb un capítol per veure les influències i correspondències estilístiques amb exemples a Mallorca i Eivissa.

Història medieval d’Espanya (II). De la decadència del Califat de Còrdova al Tractat de Tudillén (s. X-XII).

DIMecres d’11:00 a 12:00 h

Pablo José Alcover Cateura ens  proposa un viatge per l’Espanya medieval. El curs tindrà lloc del 18 de gener al 29 de març de 2023.

Coneixerem els aspectes més rellevants de regnes i pobles desconeguts de l’edat mitjana a Espanya.

La pintura, l’art de contar històries

Dijous de 17:00 a 18:00 h

Elena Conde és la professora d’aquest curs que es desenvoluparà del 16 de febrer al 4 de maig de 2023. 

En el curs es fa una selecció acurada d’obres pertanyents a la Història de l’Art que tenguin una potent capacitat per mostrar-nos diferents contextos i moments, considerant que l’obra artística és un document testimonial d’una època històrica, d’una cultura o d’una societat que recrea l’ambient en què va ser realitzada.

La pervivència dels mites grecs

Dilluns de 17:30 a 18:30 h

A càrrec d’Antònia Soler i Nicolau. Del 6 de març al 22 de maig 2023.

 Els mites grecs han aconseguit traspassar les fronteres de Grècia. En aquest curs coneixerem les principals genealogies dels déus grecs, interpretar antropològicament i històricament els mites grecs i valorar la creació dels mites com a producte d’una consciència col·lectiva.

Història medieval d’Espanya (III). Del Califat Almohade a l’època dels descobriments

 DIMecres d’11:00 a 12:00 h

Curs impartit per Pablo José Alcover. Del 5 d’abril al 14 de juny de 2023.

Coneixerem els aspectes més rellevants de regnes i pobles desconeguts de l’edat mitjana a Espanya. Desmuntarem tòpics sobre l’època medieval i despertarem la curiositat sobre aquest moment transcedental de la història d’Espanya.