La Fundació Sa Nostra, amb el suport de CaixaBank, oferta 23 formacions de diverses àrees temàtiques impartides per 13 professors de renom

Tornen els cursos per a adults de la Fundació Sa Nostra. Ho fan amb dues novetats importants: per una banda, un canvi d’ubicació a Ca’n Tàpera, al barri de Sant Agustí de Palma i d’altra, per un augment de formacions que s’ofereixen per al curs 2023-2024, amb un total de 23, cinc més que l’anterior edició. Les inscripcions comencen el proper 2 d’octubre i es poden fer de manera presencial a Ca’n Tàpera o en línia.

La Fundació Sa Nostra ofereix, gràcies a la col.laboració de CaixaBank, un programa de cursos de formació per a adults ben complet i heterogeni de manera presencial i online. En la nova edició es mantenen els àmbits temàtics tradicionals d’estudi com són la història, la música, l’òpera, l’art o l’escriptura creativa i s’incorporen d’altres com la cuina, de la mà del prestigiós cuiner Tomeu Arbona, o el taller “Liter Natura” a càrrec d’Inma Gascon.

Nova oferta de cursos

En aquesta edició el programa està format per un total de 23 cursos que volen  fomentar l’interès per la cultura alhora que el coneixement del nostre passat i llegat artístic.

Els cursos, dirigits a persones de totes les edats curioses i inquietes, brinden als participants la capacitat d’aprendre habilitats noves, satisfer els seus interessos i metes i construir noves amistats.

Un any més, el claustre de professors està format per especialistes experts en les diverses matèries encarregats de guiar el coneixement i entusiasme dels alumnes. 

Entre els cursos que enguany s’estrenen dins el programa formatiu destaquen “Història de la Dansa clàssica i els grans ballets” i “Els amics de Miró” a càrrec de Francesca Gelabert; el taller “Liter Natura” impartit per Inma Gascon que ens introduirà en el món fascinant de la natura a través de la literatura.

Els amants dels fogons i la gastronomia podran ampliar els seus coneixements  al “Taller de cuina” a càrrec del prestigiós xef Tomeu Arbona, propietari del Fornet de la Soca, i els interessats pels números descobriran el meravellós món de les matemàtiques a les “Conferències de divulgació matemàtica” impartides per Pere Estelrich. 

Viatges i visites guiades

Entre les novetats que presenta el programa formatiu 2023-2024 cal destacar l’organització d’un viatge a Puglia, a la Toscana italiana, en el marc del curs “Les primaveres a l’art. La Natura a les obres artístiques” i un viatge a Berlín amb motiu del curs “Berlín, l’illa dels tresors. Museus, art i cultura” ambdues formacions impartides per la historiadora d’art Elena Conde. 

Així mateix també es preveuen visites culturals a la ciutat romana de Pollentia, Son Peretó, nucli antic de Palma i Eivissa dins el curs “Història medieval de Balears” duit a terme pel Dr. Pablo José Alcover. 

Com ja és habitual, en el marc del curs “Viure l’òpera! Una diferent aproximació per a un nou i més gran gaudir”, impartit pel director musical Francesc Bonnín, està previst l’assistència a la representació d’una obra d’òpera al Teatre Principal de Palma i un altre a l’Arena de Verona.

Música, art, cinema i tecnologia 

La comissària d’art i periodista cultural Pilar Rubí ens descobrirà “El Modernisme: la renovació de les arts en l’entrada al segle XX” i serà l’encarregada de donar a conèixer una de les figures arquitectòniques més cabdals de la història mallorquina amb “L’empremta de l’arquitecte Bennàzar a Palma”. 

Torna una nova edició del curs “Comprenent la Història a través del cinema: set pel·lícules per reflexionar sobre el temps humà” a càrrec de l’historiador Francisco de Asís Maura. 

En l’àmbit musical, el musicòleg Pere Estelrich dirigirà un curs monogràfic sobre “La Simfonia. Dels orígens a Mahler”, mentre que el pianista Magí Garcías oferirà el curs “La narrativa dins la música a través del piano: l’art de contar històries”.

Les professores Macarena Sánchez i Cynthia Noguera tornen a dirigir un dels cursos més populars, el “Taller Neuroactiva’t” que servirà per mantenir la ment activa i en forma.

Terminis de matriculació

Els cursos per a adults es duran a terme entre l’octubre de 2023 i el juny de 2024 a la nova seu de la Fundació Sa Nostra ubicada a Ca’n Tàpera, al barri palmesà de Sant Agustí. Els alumnes que arribin en vehicle particular tindran la possibilitat d’aparcar dins el mateix recinte. Per aquells que facin servir el servei públic d’autobús podran arribar amb la línia 46 de l’EMT des del centre de Palma. 

El termini de matriculació és del 2 al 6 d’octubre de 2023. La modalitat presencial serà a les instal·lacions de la Fundació Sa Nostra a Ca’n Tàpera, al carrer Ca’n Tàpera, 5, de 10.30 hores a 18.00 hores. També es pot fer la inscripció de manera telemàtica sol·licitant un full d’inscripció al correu fundacio@fundaciosanostra.es. Per a més informació es pot telefonar al 971 595 980 de dilluns a divendres d’11 a 14 h o consultar la plana web www.fundaciosanostra.es Les places són limitades. Els cursos s’impartiran sempre que es compleixi el nombre mínim d’alumnes previst.