L’esdeveniment gastronòmic efímer tindrà lloc a Ca’n Tàpera entre el 19 i el 27 de març i oferirà un menú degustació elaborat pels alumnes que cursen la Formació Dual de Cuina de Mater que serà servit dins sala pels alumnes que cursen la Formació Dual de Restaurant i Bar de Gira-Sol

La Fundació Sa Nostra i Mater tornen a unir forces impulsant una nova edició del restaurant Pop Up Ca’n Tàpera by Mater. Es tracta d’una iniciativa socio-formativa, de caràcter temporal, que compta amb la col·laboració de l’Associació per a la Salut Mental Gira-Sol. Un projecte que dona continuïtat a la primera experiència duita a terme el desembre de 2023, en el marc de les festes de Nadal, i en la qual hi varen participar 180 persones.

Amb una fusió culinària excepcional i un propòsit noble, aquesta experiència gastronòmica fugaç té com a objectiu satisfer els paladars dels comensals mentre contribueix a iniciatives socials significatives.

La nova seu de la Fundació Sa Nostra, ubicada a Ca’n Tàpera a Palma, acollirà el restaurant Pop Up que funcionarà els dies 19, 20, 21 i 22 de març i el 25, 26 i 27 de març amb un servei únic a les 14 hores. Es serviran 6 plats i el preu és de 40 euros.

“Estam molt contents de poder tornar a acollir el restaurant Pop Up a Ca’n Tàpera. És un plaer poder oferir les nostres instal·lacions a un projecte que amplia les oportunitats formatives als alumnes de Formació Dual de Mater i Gira-Sol i contribueix al creixement de les seves habilitats culinàries i de serveis dins sala ”, ha afirmat Gabriel Lladó, president de la Fundació  Sa Nostra qui ha afegit que “aquest restaurant Pop Up no és només experiència gastronòmica temporal, sinó un compromís continu amb l’educació, el benestar i el desenvolupament social de les Illes Balears”.

Per la seva banda, Bàrbara Mestre, directora general de Mater, ha expressat la seva satisfacció per l’oportunitat de col·laborar novament amb la Fundació Sa Nostra. “El Restaurant Pop–Up Ca’n Tàpera by Mater de Nadal ens va deixar un gust de boca boníssim. L’alumnat de Formació Dual va poder viure una experiència professional, en un entorn de feina normalitzat, molt enriquidora i satisfactòria. Per aquest motiu, ens alegra que Fundació sa Nostra ens hagi brindat la possibilitat de repetir aquest espai, tan especial, d’aprenentatge professional i gastronomia. Convidam la ciutadania a venir al Restaurant Pop–Up Ca’n Tàpera by Mater a gaudir d’unes elaboracions úniques en un entorn inigualable, com és Ca’n Tàpera” ha afegit Mestre.

El restaurant Pop Up Ca’n Tàpera by Mater estarà dirigit pels professors de la Formació Dual de Cuina i de Formació Dual de Restaurant i Bar de Mater i Gira-Sol i en el qual hi participaran una quinzena d’alumnes del mateix curs. Aquesta iniciativa combina la formació professional amb l’activitat retribuïda a l’empresa, tot preparant-se per inserir-se al mercat laboral.

Menú

El menú de degustació que es presentarà al restaurant Pop-Up de Ca’n Tàpera by Mater consta de cinc plats, unes postres, cafè, aigua i vi. Tots els ingredients emprats són de temporada i de proximitat.

Per començar, s’oferiran tres entrants deliciosos: una croqueta de vedella rostida amb maionesa de llimona verda, una crema especiada de carabassa i coco i una coca de pebres torrats acompanyada de sardina marinada a casa.

De primer plat se servirà un arròs melós de peix roquer, gambes i verdures cruixents de temporada. Seguidament es podrà tastar una presa de porc lacat amb frit de safannària i fonoll.

Pel que fa a les postres, la proposta inclou un pastís de formatge de cabra en textures i prunes caramelitzades. Completant l’experiència, es podrà gaudir de cafè, aigua i vi.

El preu del menú de degustació és de 40 euros per persona. El servei està programat per a les 14 hores i es disposa de 25 places disponibles. Per realitzar les reserves es pot contactar amb la Fundació Sa Nostra a través de l’adreça de correu electrònic fundacio@fundaciosanostra.es o al telèfon 971 595 980, en horari de 10.30 a 13.30 hores.

Mater

Mater és una entitat de l’àmbit social que presta serveis i dona suport a persones amb discapacitat intel·lectual des de l’any 1964, any en què les Germanes Franciscanes Filles de la Misericòrdia fundaren l’organització. 

De llavors ençà, Mater ha evolucionat i diversificat els seus serveis, convertint-se en una àmplia organització; que brinda ajuda a més de 1.500 persones usuàries i compta amb 450 professionals aproximadament.

L’any 2005 es va constituir el Centre Especial d’Ocupació de Mater amb l’objectiu de generar oportunitats de feina i formació a persones amb discapacitat, fonamentalment en els àmbits de l’hoteleria, la restauració o la producció ecològica, mitjançant els programes de Formació Dual. Recentment, Mater ha estat reconeguda amb el Premi Ramon Llull.

Gira-sol

Gira-Sol és una entitat sense ànim de lucre que des de 1995 desenvolupa activitats i serveis per a promoure la millora de la salut i el benestar de les persones amb trastorn de salut mental.

L’associació compta amb diferents serveis com són el servei ocupacional, el servei de formació, el d’inserció laboral, el de suport a l’habitatge i el centre especial d’ocupació entre d’altres, amb l’objectiu de contribuir a la millora de la seva qualitat de vida i aconseguir la plena integració en la comunitat alhora que per a sensibiltzar a la societat en la lluita contra l’estigma en la salut mental.

Pioners en el disseny i la implementació dels programes d’intervenció social més innovadors amb un model d’atenció centrat en la persona, al 2022 participaren en els seus programes prop de 537 persones.

Fundació Sa Nostra 

La Fundació Sa Nostra, amb 10 anys d’experiència, és una entitat compromesa amb el desenvolupament social, cultural i educatiu de les Illes Balears. Amb la seva nova seu a Ca’n Tàpera, la Fundació continua la seva missió de contribuir al creixement i benestar de la comunitat, cercant sinèrgies amb entitats que comparteixen aquest mateix propòsit.

Basada en el seu lema “compromís amb les persones”, la Fundació manté una relació estreta i solidària amb aquells que més ho necessiten i com a institució compromesa amb l’acció social, persisteix en la missió de fomentar una societat més inclusiva i justa a les Illes Balears.