• L’acord de col·laboració ha estat subscrit per la directora territorial de CaixaBank a les Balears, María Cruz Rivera, i el president de Fundació Sa Nostra, Jaime Canudas.

• El conveni contempla la posada en marxa de dues convocatòries anuals d’ajuts per a associacions de les Balears: la ‘Convocatòria social 2022’ i la ‘Convocatòria de Medi ambient 2022’

CaixaBank recolza amb 510.000 euros la Fundació Sa Nostra amb l’objectiu de donar suport a programes socials i mediambientals, així com activitats socioculturals, desenvolupats per associacions i fundacions de Balears que es gestionaran de manera conjunta per ambdues entitats durant el 2022.

Les beneficiàries seran entitats socials que treballen en el suport a col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat, en risc d’exclusió, desocupats, persones grans, persones amb discapacitat, immigrants i refugiats; així com associacions dedicades a la protecció del medi ambient en matèria de biodiversitat, economia circular, innovació ambiental i repte demogràfic.

L’acord de col·laboració ha estat signat en un acte celebrat a la seu de CaixaBank de Balears a Palma per la directora territorial de CaixaBank a Balears, María Cruz Rivera, i el president de Fundació Sa Nostra, Jaime Canudas. A l’acte de signatura també hi han assistit Lucía Martín, responsable de la Fundació Sa Nostra i Diego Riera, responsable d’acció social de CaixaBank a les Balears.

El conveni recull la posada en marxa, durant aquest any, de diverses accions conjuntes entre les quals destaquen la ‘Convocatòria d’Acció Social 2022’, que donarà suport a projectes socials d’entitats de les illes, i la ‘Convocatòria de Medi ambient 2022’ , que seleccionarà projectes que lluiten contra el canvi climàtic.

També es recolzaran altres programes com les marxes “Des Güell a Lluc a Peu” i “Pujada a Lluc de la Part Forana” o el Concert Solidari de Nadal; programes recuperació del patrimoni cultural entre els quals destaquen el Concert del Torrent de Pareis o el Cicle de Cinema de Muntanya.

Així mateix el conveni donarà suport a programes de suport a l’educació i emprenedoria com el Programa Multidisciplinar de Formació d’Adults o el Premi Cesag de periodisme a més de moltes altres activitats socials i culturals.

La directora territorial de CaixaBank a les Balears ha destacat que “amb aquest acord es posa de manifest el compromís de CaixaBank amb les entitats socials i mediambientals que treballen pel benestar i el progrés de les Balears”. “Al costat de Fundació Sa Nostra contribuirem al desenvolupament social, econòmic i mediambiental de les illes per afrontar els reptes que tenim per davant i que requereixen de la nostra implicació conjunta”, ha subratllat Rivera.

Per part seva, el president de Fundació Sa Nostra ha ha assegurat que “els programes d’Acció Social constitueixen per a la Fundació Sa Nostra un dels millors exemples del seu compromís per reduir les desigualtats presents a la societat”. Canudas també ha posat en valor que “fomentem la sostenibilitat i conservació del nostre entorn participant a la convocatòria de medi ambient juntament amb CaixaBank”.

Sobre l’acció social de CaixaBank

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. L’entitat, referent a banca socialment responsable, manté una actitud de servei envers els seus clients i tota la societat en general.

L’impuls d’iniciatives d’acció social i el foment del voluntariat són una manera de contribuir a donar resposta als reptes que demana la societat, alhora que, a través de l’activitat financera, l’entitat ofereix serveis i solucions per a tota mena de persones.

L’estratègia d’Acció Social se centra a fomentar accions socials pròpies, d’altres en col·laboració amb la Fundació ”la Caixa”, així com altres aliances que s’impulsen directament des del banc. Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank, la més gran d’Espanya, amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals implementant els programes des de la proximitat, així com donar suport a la Fundació “la Caixa” a la canalització de les ajudes econòmiques a les entitats socials.

L’actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels organismes internacionals principals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L’organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, les Nacions Unides han atorgat a les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management, la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.